Theatraal vormgegeven koorconcerten op bijzondere locaties

Klassiek – jazz – modern: gemengd koor Kwajr brengt koorwerken en liederen uit alle tijden en muziekstromingen.  Het koor bestaat uit enthousiaste zangers en geïnteresseerde muziekliefhebbers en is stevig geworteld in de stad Groningen. Op dit moment telt Kwajr 25 sopranen, tenoren, alten en bassen. De jaarlijkse concerten zijn vaak theatraal vormgegeven en worden op bijzondere locaties gehouden.

Het koor wordt gedirigeerd door Merlijn Wackers.

 

Merlijn Wackers

Merlijn Wackers studeerde Docent Muziek en vervolgens hoofdvak koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarna volgde hij de masteropleiding koordirectie bij Klaas Stok aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Als onderdeel van zijn masteropleiding studeerde hij een semester koor- en orkestdirectie bij Erik Westberg en Petter Sundkvist aan het conservatorium in Piteå, Noord-Zweden.

Merlijn volgde meerdere malen de Kurt Thomas Cursus, waar hij met professioneel kamerkoor werkte en lessen kreeg van o.a. Hans Leenders, Steffen Schreyer en Martin Wright.

Als koorzanger werkte Merlijn mee aan projecten van onder andere het Noordkoor, het Noordelijk Vocaal Ensemble en Musikhögskolans Kammarkör Piteå. Hij was als organisator, dirigent en workshopleider betrokken bij twee edities van het Noordelijk Koorfestival.

Naast Kwajr is Merlijn vaste dirigent van Jong Vocaal Groningen en Capella Groningen.