C’est Quoi? C’est Kwajr!

Na een lange tijd van niet repeteren, online repeteren, buiten repeteren en op afstand repeteren zijn we blij dat we je kunnen uitnodigen voor een nieuw concert van Kwajr!

We vonden dat het tijd werd voor een concert met een Frans repertoire. Met koormuziek uit de renaissance tot en met de twintigste eeuw. C’est Quoi? C’est Kwajr!
In het concert hoor je vrolijke, plechtstatige, volkse, spannende en romantische stukken en natuurlijk ook melancholieke: de emotie van het chanson bij uitstek. Je kunt luisteren naar muziek van Rameau, Franck, Berlioz, Fauré, Debussy en Poulenc en naar een koorbewerking van een chanson van Jacques Brel. De verrassende Franse (chanson-)versie van Willeke Alberti’s klassieker ‘Telkens Weer’: ‘Chaque Fois’ – het enige niet-oorspronkelijk Franse lied van het concert – krijg je voorlopig niet uit je hoofd.
Het koor wordt gedirigeerd door Merlijn Wackers. De begeleiding op piano is tijdens dit concert van Johanan Havinga.
De jaarlijkse Beaujolais Primeur valt vlak voor de concerten, dus wat is er toepasselijker dan dat er na afloop van het concert op zaterdagavond Franse wijn en bijbehorende kaasjes verkrijgbaar zijn. Na het zondagmiddagconcert in Eelde is er koffie en thee, met ruime keuze aan door koorleden zelfgemaakte taarten en cakes – een typische Kwajr traditie.

Vanwege nieuwe coronamaatregelen kunnen we de eerder genoemde wijn & kaasjes of koffie & taart helaas niet serveren.

Zaterdag 20 november, 20 uur in de Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen
Zondag 21 november, 15 uur in de Dorpskerk, Hoofdweg 74, Eelde
Entree: €10 en kinderen €5 (pinnen mogelijk). Aan de deur vragen we je om je coronapas te laten zien. Reserveren is niet mogelijk.